Flere titall hus er ødelagt av brannene den siste uka. Flammene har spredd seg svært raskt i tørre skog— og krattområder, og mange stedet har de blusset opp igjen med ny kraft etter at brannmannskaper trodde de hadde kontroll.

Brannfolk kjempet hele natt til tirsdag mot flammene i Maures-åsene, ikke langt fra noen av Europas mest fasjonable boligområder nær kystbyen St. Tropez.

Tirsdag ble likevel brannene erklært å være under kontroll. 90.000 mål skog- og krattområder er brent ned.

Frankrikes president Jacques Chirac sa at eventuelle brannstiftere risikerer svært streng straff.

— Myndighetene vil ikke vise noen nåde overfor folk som tenner på branner, enten de gjør det med vilje eller ved grov uforsiktighet, tilføyde innenriksminister Nicolas Sarkozy, som tirsdag besøkte de brannherjede områdene.

Fem døde

De første som omkom var to britiske fotturister, en 15-årig jente og hennes bestemor, som omkom da de ble fanget i en brannherjet skog utenfor landsbyen La Garde Freinet i Maures-regionen mandag. Den tredje var en polsk mann som omkom i det samme området, mens en 76 år gammel kvinne ble funnet død i utkanten av kystbyen Sainte-Maxime.

En 49 år gammel mann døde tirsdag av skadene han pådro seg i en skogbrann på Korsika, sier redningsmannskaper.

Evakuert

Rundt 6.500 mennesker er evakuert fra hjemmene sine i Sainte-Maxime, nordøst for Saint Tropez og fra Fréjus lenger øst på kysten. Tidlig tirsdag morgen fikk enkelte av de evakuerte lov til å vende hjem. Mange hadde tilbrakt natten i gymsalene på lokale skoler eller i sivilforsvarets tilfluktsrom.

Turister er også evakuert til skoler og andre offentlige bygninger fordi campingplasser og feriehus kom i faresonen etter skogbranner nær Sainte Maxime i Sør-Frankrike.

Lokale tjenestemenn sa at mellom 50 og 60 bolighus er ødelagt i brannene.

Molotovcocktail

Borgermester Elie Brun i Fréjus fortalte tirsdag at det lokale politiet har funnet flasker med brennbar væske og lunter i form av filler nær brannstedene.

— Brannene er tydeligvis påsatt av kriminelle, for her i Fréjus har vi funnet molotovcocktailer, framholdt Brun.

Øyenvitner fortalte at det brøt ut panikk i Sainte-Maxime da brannene åt seg inn i byens utkanter og ødela inntil 60 hus. Sterk vind og ekstrem tørke har bidratt til at skogbrannene i Sør-Frankrike har spredd seg svært raskt.

Også på den franske middelhavsøya Korsika brøt det mandag ut en alvorlig skogbrann. Mange av innbyggerne i et område nær byen Bonifacio sør på øya måtte evakueres med fly og båter.

Store deler av Sør- og Mellom-Europa er knusktørre etter en uvanlig tørr og varm sommer.

TURISME PÅ FRANSK: Ferierende turister hviler ut på en videregående skole etter å ha blitt evakuert fra campingplasser og feriehus etter skogbranner nær Sainte Maxime i Sør-Frankrike.

FOTO. NTB-AFP-DPA