Skipet lå til kai i Miami i Florida da brannalarmen gikk ved 13-tiden norsk tid. Ingen av passasjerene om bord på cruiseskipet skal ha kommet til skade. Brannen startet da en kjele i maskinrommet eksploderte.

— Fire personer er bekreftet døde. De var alle fra Filippinene og arbeidet i maskinrommet, i likhet med de 17 som ble skadd. Vi jobber nå med å finne ut om noen av de skadde er norske, sier informasjonsrådgiver Eirik Bergesen i Utenriksdepartementet til NTB. Han opplyser videre at dette er en ren ulykke som ikke har noe med terrorisme å gjøre.

Ulike sykehus

— Vi vet ennå ikke om det er nordmenn blant de skadde, fordi disse er fraktet til flere ulike sykehus i Miami, opplyser avtroppende generalkonsul i Miami, Guro Katarina Vikør, til NTB.

Både kapteinen og maskinsjefen på SS «Norway» er nordmenn, men ingen av dem er skadd.

Cruiseskipet fikk slagside etter eksplosjonen, men ifølge det norske generalkonsulatet skal ikke skipet ha fått store skader.

Den amerikanske kystvakten hadde søndag ikke tall på hvor mange passasjerer som var om bord på skipet, men det skal ha kapasitet til 2.032 passasjerer og 920 ansatte.

Norske offiserer

Med sine 314 meter er det 41 år gamle skipet SS «Norway» verdens lengste cruiseskip, og det eies av selskapet Norwegian Cruise Line. Under navnet SS «France» hadde skipet sin jomfrutur i 1962.

I 2000 ble Norwegian Cruise Line (NCL) kjøpt opp av det malaysiske Star Cruises, men rederiet drives fortsatt som eget varemerke og har 450 norske kapteiner og offiserer om bord på sine skip. NCL har i dag sju mellomstore skip i flåten, og flere under bygging.

EVAKUERT: Passasjerene måtte forlate skipet, mens mannskapet på skipet og brannvesenet forsøkte å få brannen på SS "Norway" under kontroll. <br/>Arkivfoto: Morten Holm/SCANPIX