Ørsmå mengder av ricin er nok til å drepe et voksent menneske.

Funnet ble gjort under en undersøkelse som er en del av den generelle antiterrorplanen Vigipirate, og som er satt i gang i forbindelse med krigen mot Irak.

— Vi har med jevne mellomrom foretatt undersøkelser av bagasjebokser siden Vigipirate ble trappet opp for flere uker siden, sier en høytstående fransk politimann til nyhetsbyrået Reuters.

Giften ble funnet utblandet i en væske i to små flasker som befant seg i en oppbevaringsboks på stasjonen Gare de Lyon. Denne stasjonen trafikkeres av tog til og fra byer ved Middelhavet, men det var torsdag kveld ikke klart om giften kom fra denne regionen, eller om den var på vei dit.

Ricin ble også funnet under en razzia mot en leilighet i London i januar, noe som utløste stor frykt for mulige terrorangrep mot den britiske hovedstaden.

Kort etter nyttår gikk politiet til aksjon mot en leilighet i Wood Green-distriktet i Nord-London, og fant blant annet ricin. Razziaen var ledd i en større aksjon mot ytterliggående islamister flere steder i Storbritannia.

(NTB)