Aviser på Sri Lanka kommer med motstridende meldinger om omfanget av katastrofen i landsbyen Mullaitheevu på Sri Lanka. Men det er åpenbart at barnehjemmet der Philommina arbeidet, ble meget hardt rammet.

Uklare meldinger

Philommina har bodd i Fyllingsdalen siden 1987, og reiste i april til Sri Lanka for å hjelpe barnehjemsbarn. Nå er både hun og mange av barna døde.

Bala Saphanphan fra Bergen befinner seg for øyeblikket i Sri Lankas hovedstad Colombo. Han forteller at meldingene fra katastrofeområdene er meget uklare.

— En avis skriver at 60 barnehjemsbarn er døde i Mullaitheevu, en annen skriver at tallet er 250. Det kommer stadig motstridende opplysninger, og situasjonen er veldig uoversiktlig. Hjelpearbeidet er meget dårlig organisert, og det er akutt mangel på mat, medisin og drikkevann, sier Saphanphan.

Han frykter at hjelpearbeidet vil bli hindret av kraftig regn som er ventet de nærmeste dagene.

— Hører du stormen? Det er kraftig uvær på vei. Det kommer til å gjøre situasjonen enda verre.

Massive ødeleggelser

Saphanphan var i Colombo sentrum da vannet plutselig skylte femti meter inn på land.

— Ødeleggelsene er ikke så store her, men i utkanten og lenger sør er det massive ødeleggelser. Etter flodbølgen ble vi bedt om å flykte fra havnen, i tilfelle det kom nye bølger. Ingen av oss sov i natt fordi var redde for at det kunne skje igjen.

— Hva gjør dere nå?

— Vi blir igjen og hjelper dem vi kan. Folk trenger oss, og vi kan ikke løpe fra ansvaret. Min kone er lege, og skal hjelpe dem som er såret.

FOTO: RUNE SÆVIG