De fire, hvorav tre er brødre, var ulovlige innvandrere som ikke våget å fortelle at de overlevde katastrofen. Det ble funnet på St. Vincent sykehus i Greenwich Village i New York.

Alle har alvorlige skader etter at to kaprede fly styrtet inn i World Trade Center for drøyt to uker siden.

De fire irene jobbet i skyskraperne under falske navn og oppga falsk identitet da de ble innskrevet på sykehus. Familiene meldte dem savnet, og inntil denne uken greide ingen å spore opp de fire unge mennene, som til slutt ble antatt å være blant de omkomne.

Ba om hjelp

Familiene hjemme i Irland ba til slutt en representant for det irske partiet Sinn Fein om hjelp. Han lyktes å spore dem opp etter å ha snakket med medlemmer av irske organisasjoner i New York, samtidig som amerikanske innvandrermyndigheter lovet ikke å rettsforfølge ulovlige innvandrere som ble skadd i terrorangrepene.

— Dere kan tenke dere hvor lettet familiene er, sier Sinn Fein-representanten Caoimhghin O’Caolain til Irish Voice, en avis som blir utgitt i New York.

— De har gjennomlevd de verste dagene i sitt liv. Det har vært en utrolig tøff opplevelse for dem. Lettelsen er ubeskrivelig.

På vei oppover

Etter at World Trade Center raste sammen, fortalte en annen ulovlig irsk innvandrer at han så flere av sine landsmenn, som også manglet arbeidstillatelse, på vei opp i de to tårnene da flyene styrtet inn bygningene.

De fire mennene var blant de første som ble evakuert. De har pådratt seg hodeskader, flere beinbrudd og hjernerystelse.