Drapet har kastet lokalsamfunnet ut i sorg.

Les også: Liket funnet

I huset der leteaksjonen er blitt organisert, mistet Englas mor Carina og de frivillige letemannskapene den siste strimen av håp da det søndag ble klart at en 42 år gammel mann har innrømmet drapet på tiåringen.

Det brant stearinlys i oppkjørselen til Englas hjem i Stjärnsund natt til mandag, mens kirken på stedet åpnet dørene for sørgende, skriver Dagens Nyheter.

Kort avhør

Den 42 år gamle lastebilsjåføren brukte en knapp time i politiavhør søndag på å tilstå drapet på Engla, som hadde spilt fotball sammen med venner da hun forsvant på vei hjem om ettermiddagen lørdag 5. april.

– Han tok livet av henne sammen dagen, men vi vet ingen detaljer ennå, sier mannens advokat Jan Kyrö til Expressen.se.

42-åringen tilsto først drapet på 31 år gamle Pernilla Hellgren i Falun i juni 2000 etter at politiet la fram sterke beviser mot ham. Så valgte han også å innrømme å ha drept Engla.

– Det kom veldig plutselig i dag. Det var ikke det jeg hadde ventet meg. Han var rolig da han fortalte, og etterpå var han lettet over å ha fortalt det. Han har båret på Pernilla-historien i åtte år nå, sier Kyrö.

Viste veien

42-åringen har tidligere nektet for å ha hatt noe med Englas forsvinning å gjøre.

Etter tilståelsen søndag viste mannen hvor han hadde gjemt den ti år gamle jenta. Hun ble funnet i Gästrikland, der mannen er bosatt.

– Vi har gått igjennom hva som skjedde for å få en korrekt tilståelse. Han pekte ut hvor hun lå, og det kunne ingen andre gjort, sier advokat Jan Kyrö.

Lastebilsjåføren er tidligere dømt for flere tilfeller av vold og seksuelle overgrep. Han ble pågrepet bare to dager etter at Engla forsvant og ble varetektsfengslet fredag.

Den 42 år gamle mannen som har tilstått drapet på ti år gamle Engla i Dalarna fraktes bort i en bil etter at han ble varetektsfengslet fredag. Mannen viste søndag politiet hvor han hadde gjemt den drepte jenta. ARKIVFOTO: ULF PALM / SCANPIX
En 42 år gammel mann tilsto søndag at han har drept ti år gamle Engla Juncosa-Höglund, som har vært savnet i Stjärnsund i Dalarna i Sverige en uke. FOTO: SCANPIX SWEDEN
Kirken i Stjärnsund åpnet dørene for lokalbefolkningen søndag kveld da det ble klart at ti år gamle Engla Juncosa-Höglund er funnet drept.
Mikael Forslund / SCANPIX