Kvinnen som ble funnet skal være 45 år, og skal ha vært vaskehjelp til naboen til Amrani, skriver Sud Presse.

Mistenker voldtekt

Politiet jobber nå ut fra en teori om at kvinnen ble drept, og at han kan ha voldtatt henne først.

Politiet fant kvinnen etter at de ransaket hjemmet til drapsmannen. Hun ble funnet i et skur som tilhørte Amrani.

Kvinnen skal ha jobbet som vaskehjelp hos naboen til Armrani.

Ifølge Sud Presse skal kvinnen tirsdag morgen, da hun var ferdig på jobb hos naboen, ha møtt Amrani i gangen. Han lurte henne inn ved å si at han ville diskutere et eventuelt jobbtilbud med henne.

Politiet fant også ni fulle magasiner hjemme hos drapsmannen, så massakren i Liège tirsdag kunne gått mye verre, ifølge avisen.

Overførte penger til kjæresten

Avisen Le Soir melder også at dagen før massakren, så overførte han en sum penger til sin kjæreste og skrev «Jeg elsker deg min elskede. Lykke til!»

Ifølge avisen er tallet på drepte fem og skadede 123 etter angrepet i julegaverushet i den belgiske byen Liège. Den ene drepte var en baby på 17 måneder, og det er flere av de skadede som svever mellom liv og død.

De andre drepte var 15, 17, 20 og 64 år.

Øyenvitner fortalte tirsdag at drapsmannen tok sitt eget liv etter at han kastet granater inn i en folkemengde og begynte å skyte på dem tirsdag ettermiddag. Men statsadvokat Daniele Reynders sa på en pressekonferanse tirsdag at det er usikkert om han begikk selvmord eller om våpenet hans eksploderte.

— Folk lå blødende på bakken. Jeg stanset med en gang for å hjelpe dem. Vi prøvde å få de sårede vekk fra gata så fort som mulig, sier et øyenvitne til radiostasjonen Radio 1.

Motivet til drapsmannen er fortsatt ukjent. Saint-Lambert er et travelt område, og flere hundre busser passerer plassen daglig. Hvert år er det også et julemarked der som har omkring 1,5 millioner besøkende.

Liege skal onsdag ha ett minutts stillhet for å hedre ofrene.

Kjent av politiet siden 2007

Amrani har vært kjent av politiet siden 2007, skriver avisen l'avenir, og han ble dømt i 2008 for ulovlig besittelse av mye våpen og ammunisjon, men så frikjent i en høyere domstol året etter.

Da politiet først ble oppmerksom på 33-åringen var det etter et funn av en hasjfarm i hjemmet hans. 3000 cannabisplanter fant politiet. Det var også i forbindelse med det funnet at politiet fant våpen.

I skuret den drepte kvinnen ble funnet skal politiet også nå ha funnet spor etter en cannabisplantasje.

Tenkte på 22. juli

Norske Trine Frøyland studerer i medisin i Liège. Hun kjenner flere som var i nærheten da det smalt.

-Jeg fikk en melding fra en venn om å holde meg unna sentrum. Med en gang tenkte jeg på angrepene i Norge 22. juli. Men så slo jeg det fra meg og tenkte at et slikt angrep ikke ville skje i Liège, forteller Frøyland (24) til NTB.

— Til å begynne med var folk veldig redde og trodde det var flere gjerningsmenn. Panikken sitter i en stund, sier 24-åringen videre.