– Jeg kan fortelle dere at vår koalisjon har vunnet rent flertall, sa Djukanovic til jublende tilhengere natt til mandag.

– Jeg kan si med sikkerhet at vi har 42 (av 81 representanter i nasjonalforsamlingen), og at vi kjemper om det 43. mandatet, sa statsministeren, mens fyrverkeri gikk i lufta over hovedstaden Podgorica.

Ifølge valgdagsmålingene ser den regjerende koalisjonen av to sosialdemokratiske partier ut til å ha fått rundt halvparten av stemmene, men ifølge uavhengige valgobservatører var det natt til mandag for tidlig å slå fast om de ville få 40 eller 41 plasser.

Selv om koalisjonen ikke får rent flertall, vil Djukanovic beholde makten med støtte fra ett eller flere småpartier.

Valgdeltakelsen var rundt 70 prosent.

Søndagens valg var det første siden landet brøt ut av unionen med Serbia etter en folkeavstemning i mai. Den unge republikken Montenegro har bare 650.000 innbyggere.

Statsminister Milo Djukanovic (44) var arkitekten bak prosessen som ledet fram til uavhengighet, noe som har økt oppslutningen om den sittende regjeringen. Meningsmålingene før valget tydet ikke på at montenegrinerne ønsker noen store endringer i landets ledelse med det første.

Djukanovic har de siste 15 årene enten vært president eller statsminister i Montenegro. Regjeringen han leder i dag, ligger noe til venstre for sentrum i det politiske landskapet.

VINNER: Montenegros statsminister Milo Djukanovic avgir stemme i søndagens valg på ny nasjonalforsamling. Den regjerende koalisjonen ser ut til å ha fått rent flertall i den nye nasjonalforsamlingen.
REUTERS/Stevo Vasiljevic/SCANPIX