Mannen som er pågrepet er en 38 år gammel nestleder for spesialenheten JSO i det serbiske politiet.

— Han ble arrestert mandag og sitter nå i varetekt under den videre etterforskningen, sa Djindjics etterfølger, statsminister Zoran Zivkovic. - Politiet har også funnet et våpen, en Heckler & Koch-rifle som sannsynligvis ble brukt i attentatet mot Djindjic, la han til.

Zoran Djindjic ble skutt og drept av ett enkelt skudd utenfor regjeringsbygningen i Beograd 12. mars i år. Drapsmannen løsnet skuddet fra et vindu 180 meter unna. Djindjic er det første europeiske statsoverhode som er blitt drept siden Olof Palme ble skutt i 1989.

Myndighetene i Serbia erklærte unntakstilstand etter drapet, noe som blant annet gjør det mulig å holde mistenkte i varetekt i opptil 30 dager uten lov og dom.

Også et annet medlem av JSO som er mistenkt for å være direkte delaktig i drapet på Djindjic ble arrestert tirsdag. Det samme ble JSOs leder, som samtidig fikk sparken. Han skal angivelig ha forbindelser til den såkalte kriminelle Zemun-klanen, som skal ha beordret drapet på Djindjic.

Topplederen i Zemun-klanen, den tidligere JSO-lederen Milorad Lukovic, med tilnavnet Legija, som er mistenkt for å ha gitt ordre til drapet, er imidlertid fortsatt på frifot.

I alt er nærmere 3.700 personer avhørt og 1.075 arrestert og satt i varetekt etter drapet. Blant de arresterte er tidligere leder av Serbias hemmelige tjenester under Milosevic-tiden, og den tidligere lederen av de paramilitære styrkene.