Den belgiske fårehunden Lindjax Diva var på tur i Kollevågen med matmor, Marte Larsen. Plutselig slo hunden kollbøtte. Matmor skjønte noe hadde skjedd og slo fast at hunden var bitt av en hoggorm. Hunden hadde to tydelige merker ved siden av snuten etter hoggormbittet.

Umiddelbart ringte Marte til dyreklinikken, og ble instruert i hva hun skulle gjøre. Hun fikk beskjed om å komme til klinikken med en gang.

— Ganske fort begynte hun å henge med hodet, og snart begynte hodet å hovne voldsomt opp. Det var tydelig at hunden hadde store smerter og var halvt i ørske, forteller Larsen.

Utover kvelden og natten forflyttet hevelsen seg fra snutepartiet ned til halsen. Etter behandling på klinikken, ble hunden tatt med hjem. Men dagen etter ble den lagt til observasjon på klinikken igjen. Siden har hunden måttet ha ro.

Diva er under utdanning som patruljehund i HV. Men nå er hun «sykmeldt» i to uker for å kunne ta det med ro, forteller eieren, Nils Lyngbø.

En uke etter uhellet er Bergens Tidende er med når Diva er til kontroll på Dyreklinikken Vest sammen med samboerparet Marit Larsen og Nils Lyngbø. Veterinær Merete Grødem forteller at hunden var skikkelig dårlig da den først kom dit.

Diva ble tatt under behandling med antibiotika, smertestillende medikamenter, kortisontilførsel og tilførsel av væske. Nå ser det ut som hunden vil komme seg fint og unngår senskader av hoggormbittet. Diva må til etterkontroll om noen uker.

Høvik, Tor