Det er under årets første DANO-auksjon på Grand Hotel i Oslo at egget som stammer fra en dinosaur av parataxonomic-familien, skal selges. Hele 80 prosent av skallet er intakt og gjenstanden blir omtalt som unik. Utropsprisen på rariteten, som trolig er fra Kina, er 8.000 kroner.

— Egget stammer fra en privat samling. Tidligere har fossiler i ravbiter fra samme samler blitt solgt for opptil 4.000 kroner, selv om utropsprisen lå på 1.300 kroner, sier Tor Mørch ved Skanfil AS som arrangerer auksjonen, til NTB.

Han forklarer at det nok er mange museer som kunne tenke seg et objekt som egget, men at offentlige museer sjelden har råd til å by på auksjoner.

— Museer må ofte ty til ulike bytteordninger for å få tak slike objekter, sier Mørch.

Ved siden av egget er det hovedsakelig frimerker som skal auksjoneres bort, men det er også et marked for sjeldne pengesedler. Både 5- og 10 kroner fra 1800-tallet legges fram og auksjonshuset venter sterk konkurranse om disse.

(NTB)

ARRRGH: - Vi skulle aldri ha bosatt oss i Bergen, sier den ene dinosauren til den andre. Bilde fra filmen Dinosaur. (Arkivfoto)