Lokalbefolkningen klandrer fotokåte turister etter den tragiske hendelsen. De mater hundene, og gjør dem vant til å få mat fra mennesker.

Dingoene fulgte etter to gutter som var med foreldrene sine på tur ved et fiskevann på nordspissen av Fraser Island. Guttene hadde dratt ut på spasertur om morgenen da villhundene begynte å følge etter dem.

De la på sprang i retning leiren da de fikk øye på dingoene, men dyrene fikk tak i den ene av dem, niåringen. Den andre sprang for å hente hjelp, men da faren til niåringen kom til stedet, fant han sønnen sin drept.

Faren hadde da med seg sin andre sønn på seks år, og nå gikk hundene til angrep på ham. Dingoene ble til slutt skremt vekk, og den yngste gutten ble fløyet til sykehus med bittskader på armer og bein.

Lokalbefolkningen mener villhundene gikk til angrep fordi utenlandske turister har hatt for vane gitt dem mat for å kunne ta bilder. Det advares mot å gi dingoene mat, i og med at det gjør dem aggressive.

— Det måtte skje. Vanlige familier på tur følger reglene, men det gjør ikke utenlandske turister. De gir dem brød, matrester eller hva som helst for å få tatt et bilde, sier Norma Hannant, som driver en feriested i nærheten.

To dingoer ble skutt senere på dagen. Prøver vil vise om det var disse som sto bak angrepet på barna.

Dingoer sto sentralt i en av Australias mest omdiskuterte rettssaker gjennom historien. Da en ni uker gammel jente forsvant ved Ayers Rock i 1980, ble mora i første omgang dømt for drap. Åtte år senere lyktes hun i å bevise at det var en dingo som hadde tatt datteren.

(NTB)