Enja begynte sitt årlige korsfestelsesritual etter å ha overlevd et fall fra en bygning i byen San Pedro Cutud på Filippinene.

Flere korsfestede frivillige tilbrakte mange minutter naglet til korset i provinsen Pampanga, mens tusenvis av turister så på. Den katolske kirken i Pampanga bifaller ikke korsfestelsene, skriverThe Huffington Post.

— Kvalme

Blant tilskuerne i hovedstaden Manila var også den norske bistandsarbeideren Charlotte Johanssen.

— Jeg har venner som ble helt kvalme. Men det er andre igjen som blir forbløffet. Det er utrolig hvordan noen kan utsette seg selv for slik smerte, sa 26-åringen til nyhetsbyrået AFP.

Selvpiningen er blitt en stor årlig begivenhet på Filippinene til tross for at kirken har gitt tydelig beskjed om sin motstand.

Enkelte kommer tilbake år etter år.

— Jeg er allerede blitt vant til det. Jeg er tilbake på jobb igjen om to dager, forklarte 58 år gamle Alex Laranang.

Han lot seg korsfeste for fjortende gang.

Til Golgata

I Roma var det ventet at den nyinnsatte pave Frans selv ville bære korset under Via Crucis, eller «Korsets vei», den tradisjonsrike seremonien som hver langfredag samler titusener av tilskuere ved Colosseum.

Også i Jerusalem fulgte kristne korsets ferd gjennom de trange gatene i gamlebyen som Jesus ifølge tradisjonen skal ha fulgt da han ble ført til Golgata. Der omtales denne tradisjonen i dag som Via Dolorosa - «Lidelsens vei». Tusener av pilegrimer deltok i marsjen, som kulminerte ved Den hellige gravs kirke.

Grusom død

Korsfestelse er en henrettelsesmetode hvor offeret blir spikret fast til et kors og henger der til han dør. Korsfestelse er regnet som en grusom måte å dø på.

Jesus Kristus måtte bære korset sitt opp Via Dolorosa, som på latin betyr smertens vei. På Golgata ble han spikret til korset. Her ble han hengende til han døde. Det er denne lidelseshistorien som blir markert mange steder i verden i dag . Mennesker verden rundt bærer og nagles fast til kors på langfredag.

PARAGUAY: Skuespiller Velazquez tar del i korsvandringen i Yaguaro.