Skal vi tro en ny, australsk undersøkelse fra Universitetet i Melbourne er de ikke så ille å ta noen korte surfepauser på jobb. Undersøkelsen viser nemlig at ansatte som av og til bruker internett til private formål ni prosent mer effektive på jobb enn deres øvrige kolleger, skriver Epn.dk .

— Korte pauser, som ikke avbryter hverdagen for mye, som å surfe litt på internett, får tankerne til at slappe av, så konsentrasjonen resten av dagen er bedre, sier Brent Coker, som står bak undersøkelsen, til Sydney Morning Herald.

Les mer på Aftenposten.no

Syv av ti surfer på jobb Undersøkelsen viste at 70 prosent av ansatte som bruker det meste av arbeidsdagen foran datamaskinen daglig bruker internett til private gjøremål.

Blant arbeidsgivere er imidlertid denne typen tidsforbruk i arbeidstiden ikke like populært.

— Men Facebook kan kanskje være en god måte å få dekket sitt sosiale behov på i løpet av arbeidsdagen. Ellers ville du kanskje forstyrre en kollega med småsnakk i stedet, sier Troels Gottlieb til Epn.dk.

Stenger tilgang på jobb

Han tror også at medarbeidere som surfer på nettet, i utgangspunktet er de mest effektive.

— De er kanskje flinkere til å omstille seg fort og zappe mellom flere ting, sier Gottlieb.

Flere bedrifter har valgt å sperre nettsider som Facebook for de ansatte. Norske bedrifter, som P4, TV3, DnBNOR, NorReedhycalog og Skanska har tidligere meldt at de har stengt denne og lignende nettsider.