Den amerikanske romsonden Phoenix landet på Mars i mai i år. Siden den gang har romsonden blant annet oppdaget is på planeten.

Nå har Phoenix også observert snø som faller fra skyene på Mars, melder Nasa på sine hjemmesider. Nedbøren ble oppdaget av et laserinstrument som var designet for å samle informasjon om atmosfæren og planetoverflaten. Den vinterlige nedbøren kom fra skyer fire kilometer over romsondens landingssted. Snøen fordampet derimot før den traff overflaten.


Du kan også følge Mars Phoenix på Twitter.

Phoenix har også funnet bevis for at det tidligere har skjedd prosesser med mineraler og rennende vann, som er lik dem som skjer her på jorden.

Phoenix-oppdraget skulle opprinnelig vare i tre måneder, men er allerede inne i sin femte måned nå. Solenergi blir det derimot mindre av ettersom nettene på Mars blir lenger.

— I de tre første månedene gikk solen aldri ned over landingsstedet vårt. Nå er den borte mer enn fire timer hver natt, og i løpet av slutten av oktober vil det ikke være nok strøm til å kunne bruke robot-armen, sier prosjektleder Barry Goldstein i Nasa.

Nå skal prosjektet vare så lenge det er liv i Phoenix.

NASA