– Vi har mottatt en bekreftelse fra London om at viruset er av typen H5N1, sier Alina Monea, talsperson for den statlige veterinærmyndigheten i Romania.

Prøvene er analysert ved et laboratorium i Storbritannia. Også EU-kommisjonen bekreftet lørdag at Romania har hatt et utbrudd av det dødelige H5N1-viruset.

– I dag morges viste testresultatene at viruset som er funnet i Romania, var av typen H5N1, men ytterligere tester var nødvendige for å knytte viruset til det som er funnet i Asia og Tyrkia, heter det i en uttalelse fra helsekommissær Markos Kyprianou lørdag ettermiddag.

– Denne sammenhengen er nå bekreftet.

Veterinærer fra EU-landene skal møtes torsdag for å vurdere hvilke tiltak som videre skal innføres mot fugleinfluensaen.

Testene i Romania ble utført på tre ender som ble funnet døde i Donau-deltaet i Romania i forrige uke, nær Svartehavet.

Tidligere denne uken meldte Tyrkia om utbrudd av det dødelige viruset. Lørdag ble det imidlertid klart at ni personer som tyrkiske myndigheter fryktet var smittet av fugleinfluensaen, har avlagt prøver frie for fugleviruset.

Eksperter frykter at H5N1 kan mutere til et virus som lett kan spre seg mellom mennesker, og at titalls millioner mennesker kan dø.

Romania har så langt ikke rapportert om tilfeller av fugleinfluensa hos mennesker.