— Vi er fremdeles sikre på at etter hvert som tiden renner ut og dagene går, kommer vi til å nå et punkt hvor et kompromiss er mulig å nå, sier talsmann for Det hvite hus, Jay Carney.

Torsdag kveld skal Representantenes hus stemme over et forslag som den republikanske presidenten i Huset, John Boehner, har utarbeidet. Det innebærer en spareplan og en heving av gjeldstaket i to omganger.

Sparepakken er i første omgang på 1.000 milliarder dollar og en heving av gjeldstaket i år, med en ny runde neste år. Demokratene er kritisk til Boehners forslag fordi vil bety nye runder med tøffe forhandlinger før valget.

Det er på forhånd kjent at forslaget ikke kommer til å bli vedtatt i Senatet, og Obama har også gjort det klart at han vil nedlegge veto.

Ifølge Det hvite hus er et annet forslag, som Obama har forhandlet med Boehner om i flere uker, fremdeles et alternativ.

— Forslaget ligger fremdeles på bordet. Dersom det er politisk vilje til å få det til, kan det skje før 2. august, sier Carney.

Forslaget innebærer et utgiftskutt på opptil 4.000 milliarder dollar over de neste ti årene og ekstra skatteinntekter på 1.000 milliarder dollar.