Presidentvalgkampen bringer kanskje ut det verste i amerikanerne, men det bringer også ut de mer kreative tendensene.

Før folket går til stemmelokalene torsdag 4. november, skorter det ikke på planer for å klare å overbevise motstanderne om sine standpunkter.

Et av de absolutt mer kreative (og snevre), er The Great Schlep. Denne nettsiden vil organisere jøder som har besteforeldre i Florida, slik at de kan dra ned og – nettopp – overbevise dem om at Barack Obama er det rette valget. Under fanen «samtalepunkter» nevnes det blant annet, patriotisme, skatter, og «Obama elsker Israel og det gjør du også».

En nettside som ikke velger side i kampen mellom Obama og McCain, er CountMore.org. I USA kan man nemlig som student velge om man vil stemme enten i hjemstaten eller i staten der man studerer. CountMore lar deg sjekke hvor stemmen din vil ha mest å si for utfallet av valget.

Og strategiene ser ut til å virke. På nettet finner du både Republicans for Obama og Democrats for McCain.

I strupen på Palin

Når det gjelder å angripe motparten, har demokratene så langt forspranget i kreativitet og humor. Sjekk for eksempel ut denne «filmtraileren» for Disney-filmen «Head of Skate» , hvor Sarah Palins vei til Det hvite hus blir udødeliggjort av «produsentene av The Mighty Ducks og Syriana».

Sarah Palins mer eller mindre katastrofale tv-intervjuer (og da særlig intervjuet med Katie Kouric) blir også behørig dekket, men ingen gjør det bedre enn nettsiden Interview Palin. Her er det en generator som setter sammen lange rekker med nonsens, som likevel på en vridd måte klarer å holde seg innenfor spørsmålets rammer. Dessverre er det bare forhåndsprogrammerte spørsmål på siden.

«Give War a Chance»

Parafernalia av alle slag hører også naturlig til, og begge sider har dekket seg godt. Nettsiden Rightwingstuff.com selger plakater, t-skjorter, buttons og slikt, med slagord som «Give War a Chance» og «When liberals demand change — Tell them you don't have any».

Democraticstuff.com går det mindre i angrep på motparten, og mer i generell idioti som buttons med «Snake lovers for Obama» og favoritten «Thereminists for Obama», i tillegg til de obligatoriske ungdommelige t-skjortene.

Begge sider har også fått sin egen tegneserie, gitt ut av IDW Publishing. Her presenteres historiene til McCain og Obama i ruteform, om avisoppslag og de to selvbiografiene til Barack Obama skulle bli for tunge å svelge før valget.

Og har du lyst på en actionfigur av Sarah Palin, gjør HeroBuilders.com drømmen til virkelighet. Her får du forøvrig også Barack Obama Pez-dispensere.

Og helt til sist har også rasisme sneket seg inn i valgkampen, selv om det kan debatteres om det virkelig ligger ondskap til grunn. Blant annet har et amerikansk firma havnet i trøbbel for å lage en Obama-kosebamse med utseende som en ape, men den villeste er kanskje denne japanske mobilreklamen. Døm selv.

Har du noe lignende å dele med oss? Fortell oss om det i kommentarfeltet under!

Reuters/Eric Miller
JASON REED
IDW Publishing
Democraticstuff.com
rightwingstuff.com