Nettstedet www.nola.com, som drives av lokalavisen Times-Picuayune og andre lokale medier, er den eneste nyhetsformidleren i New Orleans som har vært fungerende gjennom hele orkanen og dagene etterpå.

Nettstedet legger nå fortløpende ut mailer fra desperate innbyggere som vil fortelle om mennesker som er innesperret i vannmassene, de lovløse tilstandene som er i ferd med å bre seg eller etterlyse savnede.

Sannhetsgehalten i de enkelte mailene er det umulig å bekrefte, men samlet gir de et rystende bevis på hvor håpløse tilstandene inne i byen er blitt, fire dager etter at orkanen Katrina rammet:

  • "Hundre innbyggere er fortsatt på Algiers Point. De er beleiret av mobben som slapp ut av konferansesenteret. De måtte drepe fire personer for å beskytte sitt liv og eiendom. Nabolaget har laget denne bloggen med oppdateringer. Værsåsnill, send inn delstatspolitiet!" skriver en Fergie Lewis.
  • "1200+ pasienter og personell er strandet på University Hospital på Perdido Street (et annet sykehus enn Tulane og Charity). Kvinner føder i gangen og pasienter dør. Mange vil ikke overleve lenge. Båtene har blitt sett gå til Charity, men de overser fullstendig University Hospital. Værsåsnill noen, hjelp! Maten og vannet som ble droppet på taket av sykehuset ble ødelagt i fallet og kan ikke spises eller drikkes", skriver Dennis Montelibano.
  • "Min far og stemor, Rene Petersen og Joyce Anderson Petersen sitter fast i andre etasje av deres hus i Treasue Street. I tillegg er 21 studenter strandet i biblioteket på Nunez College." skriver Darby Palmisano.
  • "Som et resultat av å bruke denne siden har jeg blitt kontaktet av andre som har slektninger i gamlehjemmet Columbus Inn. Minst 100 gamle mellom 74 og 95 år er fanget i bygningen. Hjelp våre slektninger!" skriver Teresa Ruiz.

Hundrevis av lignende mailer vitner om en overveldende humanitær katastrofe.

<b>RØMMER NEW ORLEANS:</b> Tusenvis av mennesker er fortsatt på flukt fra det oversvømte katastrofeområdet. Mange andre sitter fast inne i byen.
Reuters