— Situasjonen er desperat. Barnas liv står i fare som følge av faren for både malaria og andre sykdommer som kommer med nytt flomvann infisert av kloakk fra de store byene, opplyser Redd Barna i en pressemelding.

Regnværet i Sindh-regionen er det verste på 300 år. I enkelte byer i området har det regnet like mye på en dag som det vanligvis gjør i løpet av ett år. Familier som fortsatt sliter med effekten av fjorårets flom, er nå derfor i ekstrem sårbar situasjon, sier Redd Barna.

Først tørke så flom

Som en bitter ironi måtte bøndene i området utsette høstingen på grunn av manglende vanning.

— Før led vi fordi det ikke regnet og fordi vi ikke hadde vanningssystemer. Nå har oversvømmelsene ødelagt oss, sier bonden Ghulam Akbar Dars til nyhetsbyrået AFP.

Byen Kunri i Mirpurkhas-distriktet vil nå uten tvil miste status som en av de viktigste chiliprodusentene i Asia. Flommen har satt den røde pepperen under vann.

— Det er enda et knyttneveslag mot økonomien vår, sier jordbruksminister Ali Nawaz Shan.

Lite hjelp

Til tross for nøden, ser det ut til å være tørke hos giverlandene. Noe hjelp sendes inn, men langt fra nok.

— Den humanitære hjelpen uteblir, og årsaken til det er sammensatt. Mange spør seg nok hva Pakistan gjorde med fjorårets hjelp, og hva de gjorde for å beskytte befolkningen mot en tilsvarende katastrofe, sier doktorgradsstipendiat ved Universitetet i Oslo, Farhat Taj Andersen, til NTB.

Hun mener også at sikkerhetsproblematikken og terroren i Pakistan fører til at giverland nøler med å gi hjelp.

— Sikkerhetssituasjonen har store implikasjoner for den humanitære situasjonen, mener Andersen, som selv er fra det nordvestlige Pakistan.