— Mange mennesker ble sperret inne. Nå er gjørme blitt det største problemet for redningsoperasjonen. Den er for tjukk til å gå eller kjøre gjennom, forteller fylkessjefen i Zhouqu i provinsen Gansu.

Politi, brannfolk, helsepersonell og rundt 4.500 soldater deltar i arbeidet i regionen, hvor det i helgen falt uvanlig kraftig regn.

Minst 127 personer er bekreftet omkommet, mens 1.300 er savnet etter rasene natt til søndag.

På bristepunktet Ovenfor området som ble rammet av katastrofen, jobber geologer og sprengningseksperter for å lede vann bort fra en innsjø som har oppstått etter rasene. Jordmassene er blitt til en demning, og skulle den briste, vil Zhouqu bli rammet av en ny tragedie.

Flyktninger forsøker å komme seg bort fra det fjellendte området, og noen har med seg døde familiemedlemmer, tullet inn i sengetøy og lagt på treplanker.

Andre har klatret opp på taket av de oversvømte husene sine for å vente på hjelp. Så langt skal over 1.240 mennesker ha blitt hentet i live ut av jordmassene og fra hustakene i Zhouqu. Over hundre har fått ulike typer skader.

Klamret seg fast Et belte som er 500 meter bredt og 5 kilometer langt ble jevnet med jorda i rasene. Gjørme, bygninger, biler og vrakrester blandet seg og rant som ei elv gjennom Zhouqu. Minst én landsby ble fullstendig oversvømt.

He Xinchao (44) forteller til avisa China Daily at han hørte en uvanlig rumling natt til søndag, og at han kikket ut for å se hva som foregikk.

— Så snart jeg åpnet døra, presset gjørma seg inn, forteller He.

Han måtte klamre seg fast i en stolpe for ikke å bli tatt av vann- og jordmassene.

— Vann og gjørme fortsatte å stige gjennom hele natta. Det dekket brystet mitt og nådde helt opp til halsen.

Ni av familiemedlemmene til He Xinchao forsvant i kaoset og er fortsatt savnet.

Sender nudler Myndighetene har sendt telt, flaskevann, generatorer og nudler til fylket Zhouqu, hvor en tredel av innbyggerne er etniske tibetanere.

Regionen ble hardt rammet også av det massive jordskjelvet i naboprovinsen Sichuan i 2008. Nå er om lag 45.000 mennesker evakuert, og minst 300 hus er oversvømt.

Før jordrasene opplyste kinesiske myndigheter at 2.100 mennesker var omkommet eller savnet som følge av flom ulike steder i landet. Til sammen skal over 12 millioner mennesker ha flyktet fra hjemmene sine.