Billy Goldberg er lege og jobber på et akuttmottak i New York. Han har samlet opp spørsmål han har fått på jobben. På en til tider morsom måte gir han deg svarene.

Og så var det det med hvorfor menn sovner etter sex?

— I kroppen produseres masse hormoner som frigjøres ved orgasmen. Prolaktin og oksytocin er bare to av mange hormoner som ser ut til å gjøre oss søvnige, forklarer Billy Goldberg til ABC news

Billy Goldberg har sammen med Mark Leyner skrevet boken ” Hvorfor menn har brystvorter”. Nå har radarparet også kommet med boken ” Hvorfor menn sovner etter sex”. Dette er bøker hvor du får svar på mange spørsmål som en kan ha lurt på eller aldri burde stilt.

Noen eksempler på spørsmål du får svar på:

Hvorfor grått hår blir grått?

Hvorfor det er smittsomt å gjespe?

Gror øyenbryene ut igjen visst du barberer de?

Er hundens munn ren?

Med andre ord de viktige spørsmål i livet, for noen av oss.

Her er noen svar fra Golberg:

Hemmer kaffe veksten?

— Det er forsket mye på om koffeininntak har sammenheng med benskjørhet. Ved et normalt, balansert kosthold er det ikke dekning for å si dette. Drikker man mye kaffe, kan man miste kalsium gjennom urinen, men dette har ingen målbar virkning på bentettheten.

Hjelper det virkelig å drikke varm melk for å få sove?

— Det er ikke forsket mye på melk som sovemiddel. Melk inneholder tryptofan, en aminosyre som har en beroligende virkning på menneskekroppen. Kombinert med melkens varme og melatonin, som er et naturlig søvnmiddel, kan melken ha en positiv søvneffekt. I England selges Night Time Milk som er melket av kuer om natten, da melatonininnholdet øker.

- Hvorfor har menn brystvorter?

— Når vi utvikler oss som foster følger vi en kvinnelig mal til omtrent seks uker. Da aktiveres eventuelt det mannlige kjønnshormonet og fosteret får sine mannlige karakteristika. Mannens brystvorter er et spor etter den kvinnen han kunne ha blitt.

SOVESEX: Alle spørsmål har sine svar. Like it or not.
Scanpix (arkiv)