Levningene etter den virkelige Mona Lisa kan være funnet utenfor Firenze i Italia. Arkeologer fortalte Discovery News at de hadde funnet det som trolig er skjelettet til den sagnomsuste kvinnen under et alter i et forlatt kloster i St. Orsola, skriver Aftenposten.no.

Moderne historikere har gått ut fra at den virkelige Mona Lisa er Lisa Gherardini. Det er basert på notater i margen på en bok tilhørende en bekjent av Leonardo da Vinci.

Boken er datert til 1503, og i notatene står det at da Vinci er i gang med et portrett av Lisa Gherardini, ifølge The Huffington Post.

Forskerne mener Gherardini var kona til en rik silkehandler ved navn Francesco del Giocondo. Datteren deres skal ha bragt moren Gherardini til klosteret da faren døde. Der ble hun begravet som 63-åring i 1542.

Kontroversiell jakt

Arkeologene begynte å grave rundt St.Orsola-klosteret i fjor.

Jakten på levningene har vært kontroversiell. Den ble omtalt som «en vanhellig handling» av prinsesse Natalia Guicciardini, etterkommer av Gherardini-familien og medlem av Firenzes eldste adelsfamilier. Det skriver The Telegraph.

DNA-prøver

Skjelettet skal nå undersøkes nærmere ved universitetet i Bologna. Det skal der tas DNA-prøver, som så skal sammenlignes med prøver tatt av levningene til Gherardinis to sønner. De to ble også funnet gravlagt i nærheten, ifølge ABC News.

Da Vinci begynte på mesterverket «Mona Lisa» i 1503 eller 1504. Det er ansett som det mest kjente, det mest sette, det mest omtalte og det mest parodierte maleriet i verden. Det eies av Frankrike og er en del av den permanente utstillingen i Louvre-museet i Paris.