Det skjedde lørdag. En skrekkslagen irakisk familie kom i skuddlinjen i en kaotisk situasjon et sted i det sentrale Irak. Moren ble drept i kuleregnet. Faren ble såret i beinet, 4-åringen i øyet, skulderen og magen. Den yngste datter slapp fra episoden uten fysiske skader.

De amerikanske marineinfanteristene som gir dem førstehjelp, sier at familien kom krypende mot den militære sjekk-posten like etter en kraftig skuddsalve fra de amerikanske soldatene. Soldatene bandt farens hender med plastreimer, men de ble raskt fjernet, sier soldatene.

Det som skjedde i forkant, var ifølge soldatene at de begynte å skyte mot irakiske soldater som dukket opp bak familien Rahis bil og skjøt inn gjennom bilvinduene. Da ble moren drept.

I kuleregnet fra amerikanerne ble to irakiske soldater drept, og kulene kan også ha såret familien. Tre andre irakiske soldater ble tatt til fange.

Familien Rahi kom fra byen Rifa, litt lenger sør for den amerikanske militærposten. Haytham Rahi var offentlig ansatt i Rifa.

Navnene på de to småjentene er ikke kjent. Den eldste ble skadet i øyet, mage og skulderen. Den yngste jenta hadde ikke ytre skader.

Den ødelagte bilen deres ligger igjen i ingenmannsland.

Bak den står en lastebil, og kaptein Daniel Rose sier de irakiske soldatene satt i lastebilen og hoppet ut og begynte å true familien som satt inne i sin bil til å kjøre framover.

De amerikanske soldatene er ekstremt redde for selvmordsangrep etter angrepet lørdag i nærheten av Najaf, der fire amerikanere ble drept. De sier at de frykter irakere som ser ut som de er i ferd med å overgi seg, men som har helt andre hensikter.

(NTB)

Den fire år gamle jenta får behandling av amerikanske soldater. Familien hennes kom i skuddlinjen mellom ame-rikanere og irakere lørdag. Moren ble drept, faren og den ene datteren såret. <br/>(Foto: REUTERS)