Sosiant Anshan, talsmann for Det iranske konstitusjonelle parti i Bergen, forteller til Bergens Tidende at iranere på Vestlandet vil dele ut løpesedler, mens det blir en demonstrasjon foran Irans ambassade i Oslo.

— Tiden er inne for et systemskifte i Iran. Vi ønsker ingen blodig revolusjon, men en overgang til en ny styreform der vi ikke blander politikk og religion, sier Anshan. Han sier at hans parti står for et moderne, demokratisk monarki i motsetning til det muslimske presteskapsdiktaturet som i dag har makten i Iran.

— Men det må være folket som bestemmer, for eksempel gjennom en folkeavstemning der det kan velges mellom republikk eller monarki.

Det iranske konstitusjonelle parti har lokalforeninger i femti byer i Europa og USA. Ifølge Anshan er oppslutningen økende. I Bergen er det i dag ca. 40 medlemmer.

Demonstrasjonen faller sammen med årsdagen for et anslag mot opposisjonelle og menneskerettighetsforkjempere samt arrestasjonen av ayatolla Montezeri, av mange utpekt som Khomeinis «arving».