Minst én person ble drept og over 30 såret da sikkerhetsstyrkene gikk til angrep på demonstranter i byen Ibb sør for hovedstaden Sana, opplyser en sykehusansatt i byen. Åtte av de skadde har fått skuddsår, opplyser han.

Også i Al-Baida-provinsen lenger sør ble en person drept da geværmenn som skal tilhøre regjeringspartiet, skjøt mot demonstranter som gjennomførte en sitt ned-aksjon, forteller et øyenvitne.

I byen Taiz samlet mange tusen demonstranter samlet seg mandag med krav om at president Ali Abdullah Saleh må gå av umiddelbart.

Samtidig tok sikkerhetsstyrkene i bruk kuler og tåregass for å hindre en stor gruppe demonstranter fra å slutte seg til protestaksjonene i byen. Minst 50 demonstranter skal ha blitt såret i sammenstøtene.

– Tusenvis av mennesker kom fra utkanten av Taiz, men politiet, hæren og væpnede menn i sivile klær konfronterte dem og avfyrte skudd og tåregass, sier Jamil Abdullah, som har vært med på å organisere demonstrasjonen.

– De åpnet ild fra alle retninger, sier han videre.

President Saleh gikk i helgen med på å gå av innen 30 dager mot full diplomatisk immunitet, men demonstrantene forlanger at han trekker seg øyeblikkelig.