Noen av demonstrantene klarte å ta seg inn i salen og avbryte McCains tale.

— Dette var en fredelig marsj. Hvis politiet bare hadde latt oss gå, hadde det ikke trengt å bli så mye bråk, sier Adam Logice (28), fra California. Han har vært i St. Paul hele uken for å protestere mot republikanernes landsmøte.

Tåregass

Demonstrantene kom til sammenstøt med politiet da de forsøkte å marsjere mot Xcel Energy Center, hvor republikanernes landsmøte finner sted. Politiet brukte tåregass og arresterte rundt 200 demonstranter. Gjennom hele uken har politiet slått hardt ned på demonstrantene.

St. Paul sentrum er relativt lite, og det er politi, sikkerhetsagenter og militærpoliti på alle gatehjørner. De har laget en jernring rundt hele bykjernen, stengt veier og overvåker all trafikk inn og ut av byen.

Etter at McCain var ferdig med å tale i går kveld sto Adam utenfor sperringene, barfot og i en lang hvit kjortel. På en lang kvist har han festet et regnbueflagg. Han så litt utmattet ut.

— Jeg kom her fordi jeg følte meg kallet. Jeg har bedt og meditert.

Artikkelen fortsetter under videoklippet.

«USA! USA!»

Adam sier at han egentlig ikke bryr seg om politikk, men er pasifist og tror på fredsarbeid.

— Det er mange forskjellige folk som har demonstrert her. Og når politiet begynt å dytte oss i dag, begynte noen av dem å dytte tilbake. Det var helt unødvendig.

To ganger ble John McCain avbrutt av demonstranter som ropte anti-krigsslagord. De ble raskt taklet og båret ut av salen, mens publikum ropte «USA! USA!».

— Ikke bli avledet av bråket. Amerikanerne vil at vi skal slutte å skrike til hverandre, sa McCain.

Kostymer

Demonstrantene som hadde samlet seg i St. Paul hadde mange forskjellige agendaer. Senere på kvelden var det en fargerik folkemengde som hadde samlet seg utenfor Xcel Energy Center. Noen holdt opp skilt med alt fra «This party is over» til «Free hugs». Andre hadde bare benyttet anledningen til å kle seg ut. En mann i fullt vikingkostyme fortalte at han bare fikk lyst å kle seg ut og gå til byen.

— Jeg bor her i nærheten, og er fra Minnesota. Vanligvis pleier jeg bare å gå i dette på spesielle dager, men jeg syntes det var passende i dag, sa Don Palmer (45), som til daglig legger gulv.

Reuters