Både politi og demonstranter har forberedt seg på konfrontasjon, melder Ekstra Bladet som også skriver at ca. 100 demonstranter skal ha brutt gjennom politisperringene.

Se livedekning fra demonstrasjonen på http://ekstrabladet.tv/live/

– Vi har i natt ransaket flere av aktivistenes tilholdssteder, men vi har ikke funnet noe mistenkelig. Vi har gjort vårt beste for å vingeklippe aktivistene, så det ikke blir voldshandlinger under dagens demonstrasjoner, sier politiets pressetalsmann Lars Borg til avisen.

Tidlig onsdag morgen møttes demonstrantene ved Tårnby stasjon i den danske hovedstaden, før de marsjerte mot Bella Center, der de skulle samles klokken 10.

Aktivistenes har delt seg opp i flere grupper, og planen er å forsøke å trenge seg gjennom sperringene på forskjellige steder samtidig. De håper også på hjelp fra sympatisører inne på Bella Center, melder Ekstra Bladet.

– Det høres ut som en vanskelig plan demonstrantene har når de sier at de vil trenge seg gjennom sperringer og politi uten å bruke vold. Vi vil ta de nødvendige metoder i bruk for å sikre at det ikke skjer, sier polititalsmannen.