Hundrevis av demonstranter var på vei bort fra området etter at lederne for protestene ba dem stanse aksjonen inntil videre.

— Vi oppløser demonstrasjonen for at ikke flere liv skal gå tapt. Våre folk ønsker å kjempe og er villige til å ofre seg, så vi handlet for å forhindre en katastrofe, sier Prateep Ungsongtham Hata, som har deltatt i organiseringen av protesten.

En fredelig avslutning på konflikten vil være en seier for statsminister Abhisit Vejjajiva. Politiet advarer imidlertid om at lederne for demonstrantene vil bli stilt for retten.

Overgir seg ikke

Prateep Ungsongtham Hata sier protestlederne ikke vil overgi seg til verken politi eller militære.

— Vi overgir oss ikke. Vi ber bare folk om å avslutte demonstrasjonene. Vi har ikke gjort noe galt, sier Prateep.

Tidligere tirsdag morgen befant det seg rundt 2.000 rødkledde tilhengere av opposisjonen utenfor statsministerens kontor.

— Dette er ikke slutten. Vi kommer tilbake, sier Nattawut Saikuar, en annen av demonstrantenes ledere.

Omringet av soldater

Mandag ble to personer drept og 113 såret i sammenstøt mellom politi og soldater. Demonstrantene utenfor statsministerens kontor har siden da vært omringet av soldater.

Demonstrantene er tilhengere av tidligere statsminister Thaksin Shinawatra, som er dømt in absentia for korrupsjon. Thaksin har levd i eksil etter at han ble avsatt i et fredelig militærkupp for to år siden.

OPPTØYER: Tusenvis av demonstranter har protestert mot myndighetene i Thailand de siste dagene.
REUTERS/SCANPIX