Blodsporene i Magle Shaab-gaten er noen timer senere fortsatt synlige, og mange demonstranter er tydelig preget av det som skjedde da Ahmed Serour ble overkjørt av et av sikkerhetsstyrkenes kjøretøyer. Det var et tragisk uhell, ifølge myndighetene: Bilkolonnen var ikke der for å angripe mengden, den var bare på vei til Innenriksdepartementet like ved, aftenposten.no

— Det hadde i så fall vært enkelt å unngå at Ahmed ble overkjørt. De kunne bare ha valgt å kjøre i gaten ved siden av, sier Husseini Abou Dif (31) med et bittert, lite smil. Journalisten er nå om dagen først og fremst aktivist, og var en av noen hundre som i går demonstrerte i den nå avsperrede Magles Shaab-gaten, der både kabinettets og det egyptiske parlamentets bygninger ligger.

ElBaradei

Mens demonstrasjonene pågikk, holdt landets militære hersker, feltmarskalk Mohamed Hussein Tantawi, samtaler med fredsprisvinner og Mohamed ElBaradei og tidligere utenriksminister Amr Moussa. Både den tidligere sjefen for Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) og den forhenværende generalsekretæren i Den arabiske liga har begge adskillig mer tillit i folket enn Kamal al- Ganzouri, mannen demonstrantene nå passer på at ikke kommer seg på kontoret.

— Han hadde sikkert gjort en god jobb, Al-Ganzouri er effektiv og hederlig, mener forretningsmannen Ahmed Ayad (44).

— Men han tilhører det gamle regimet. Og vårt viktigste krav er fortsatt at SCAF (Det øverste militære råd) gir fra seg makten. Dermed kan vi kan jo uansett ikke godta en regjeringssjef utnevnt av Tantawi. Nei, gi oss ElBaradei! sier Ayad.

Stein og gass

En kameramann fra AP var tidlig i går morges tilstede da tre av politiets personellkjøretøyer og en pansret bil fyrte avtåregass mens steinkastende demonstranter jaget dem ut av gaten. Serour ble overkjørt av en av disse bilene.

Protestene i Egypt pågikk i går på 8. dag. 42 er drept og mer enn 3000 skadet, de fleste på Tahrir-plassen som ligger et par kvartaler fra gaten der det siste dødsfallet skjedde.

— Vi får nok et gassangrep eller to her hver dag, sier legen Mohamed Assi, som har flyttet sitt feltsykehus fra plassen og nyetablert det rett foran hovedinnkjørselen til regjeringsbygget.

— Men jeg tror ikke det blir så ille som det var i sidegatene til Tahrir tidligere i uken.

Han er likevel bekymret: - Nå minker antallet demonstranter inne på plassen, og da blir det farligere. Det er når vi har vært få mennesker til stede at de tidligere angrepene fra sikkerhetsstyrkene er kommet, sier dr. Assi.

SKUTT: Journalisten Esam el-Wame er som så mange andre blitt skutt i øyet av opprørspoliti. Til høyre hans venn og kollega Husseini Abou Dif
JØRGEN LOHNE