Bakgrunnen for ordkrigen var Obamas uttalelser mandag, om at han som president ikke ville ha motforestillinger mot å møte lederne fra land som Iran, Syria, Venezuela, Cuba og Nord-Korea til samtaler.

– Uansvarlig og ganske naivt, lyder Clintons dom over rivalen, som hun anklager for å ha liten eller ingen erfaring i utenrikspolitiske spørsmål.

Obama slår tilbake og hevder at den tidligere førstedamen er på linje med president George W. Bush når hun nekter å forhandle med dem hun er uenig med.

– Å stemme for å sende amerikanske soldater til Irak, slik Hillary Clinton gjorde i Senatet i 2002, var derimot uansvarlig og naivt, sier Obama.

Anthony Lake, den tidligere nasjonale sikkerhetsrådgiver for president Bill Clinton, støtter Obama som han nå er utenrikspolitisk rådgiver for.

– En stor nasjon og dens president trenger aldri være redd for å forhandle med noen, og senator Obama har helt rett når han sier seg villig til å gjøre nettopp dette, akkurat slik Richard Nixon gjorde med Kina og Ronald Reagan gjorde med Sovjetunionen, sier Lake.

CHRIS KEANE/Scanpix