-Fartøyssjef om bord var Rick Husband som var oberst og testpilot i det amerikanske flyvåpen. Han var født i Texas i 1957 og sluttet seg til NASA i 1994. Husband var gift og hadde to barn.

-Oberstløytnant Michael Anderson var født i New York i 1956 og var også gift og hadde to barn. Han sluttet seg til NASA i 1994 og var med "Endeavour" til romstasjonen Mir i 1998. -Ilan Ramon var den første israeler som har vært med på en amerikansk romferd. Han var født i 1954, var oberst i det israelske flyvåpenet og etterlater seg kone og fire barn.

-Kaplana Chawla var den første indisk-amerikansk kvinne som har vært med på en romferd. Hun ble født i 1961 og studerte i Texas og Colorado før hun ble plukket ut til det amerikanske romfartsprogrammet i 1997. -William McCool var med på sin første romferd. Han ble født i San Diego i 1961. Han var testflyger i flyvåpenet og etterlater seg kone og tre barn.

-Laurel Blair Salton Clark var også født i 1961 og var utdannet lege før hun sluttet seg til NASA i 1996. Hun var gift og hadde ett barn.

-David M. Brown var født i Arlington i Virginia i 1956 og var også utdannet som lege. Han tjenestegjorde som kirurg i flyvåpenet og sluttet seg til NASA i 1996. Brown var ugift.

(NTB)

STYRTET I DØDEN: Disse syv astronauter var om bord da romfergen "Columbia" styrtet i dag. FOTO: REUTERS