I dag morges plukket mannskaper fra Brasils forsvar opp de første delene etter flystyrten for fire dager siden.

Ifølge nyhetsbyrået AP tok et helikoptermannskap blant annet opp en lastepall og to nødbøyer fra havet .

Det er ikke funnet levninger etter mennesker så langt.

Ifølge det brasilianske nettstedet O Globo ble vrakrestene tatt opp av havet rundt 550 kilometer nord for øygruppen Fernando de Noronha.

Les også:

*** Datteren overtar familiebedriften**

*** Ligner på Lockerbie**

*** Skulle vært Helges siste jobbreise**

Den franske miniubåten «Nautile» settes også inn i letingen etter de såkalte svarte boksene med taleregistrator og ferdskriver fra Airbus-flyet fra Air France, som forsvant over Atlanteren natt til mandag.

Jakter på svarte bokser

Miniubåten fra det franske havforskningsinstituttet «Ifremer» ble benyttet under søk etter vrakrester fra Titanic og undersøkelser av vraket av «Prestige», den havarerte oljetankeren som forliste utenfor den nordvestlige kysten av Spania i 2002.

Ekspertene er spesielt interessert i å finne de såkalte «svarte boksene» med taleregistrator og ferdskriver, som sender ut signaler i om lag 30 dager. Hovedoppgaven blir derfor å forsøke å finne det området hvor flyet styrtet, sier Olivier Lefort ved det franske havforskningsinstituttet til BBC Brasil.

Skal analyseres

Air France-flyet av typen Airbus A330-200, og med rutenummer AF 447, ble rammet av tordenvær og helt eller delvis strømsvikt over 50 mil utenfor kysten av Brasil natt til mandag. Fire timer etter at flyet hadde tatt av fra Rio de Janeiro sendte det plutselig ut automatiske feilmeldinger og ble deretter borte.

Til sammen 228 mennesker er savnet og antatt omkommet. Åtte av dem er barn.

Vrakdelene som ble plukket opp befinner seg nå om bord i en fregatt, og de vil etter hvert bli analysert for å bekrefte om de stammer fra det savnede flyet.

Johnson Barros
Johnson Barros