I går kom Varg Vikernes tilbake til gården han bor på i Salon-La-Tour.

Et døgn etter skriver han for første gang om hvordan han opplevde det å bli pågrepet, mistenkt for å ha planlagt en terroraksjon.

Det er på hans egen blogg, under overskriften «Terrorism in France, part 1» at han gir sin versjon av hendelsen, der han går i detalj på hendelsene og tankene han gjorde seg.

— De arresterte meg med ansiktet ned i sengen, og håndhjern på hendene. Til min store overraskelse arresterer de og setter håndjern på konen min også, skriver Vikernes.

Våknet av et smell

Det var tirsdag morgen at 40-åringen ble pågrepet sammen med sin franske kone, hjemme i den lille landsbyen Salon-la-Tour.

Der bor han sammen med konen og tre barn.

Vikernes skriver at han våknet litt tidligere enn vanlig.

— Jeg hørte et høyt smell, mer eller mindre hoppet ut av sengen, og så at noen brøt seg inn i huset vårt, skriver han.

Både Vikernes og konen ville umiddelbart trekke våpen, men lot være da de skjønte det var politiet som kom.

— Min andre tanke var «Hva i all verden vil de?», skriver Vikernes videre.

Han skriver at han hørte i alt tre eksplosjoner, og at politiet knuste både glass og dørkarmer da de kom inn.

Etter at han ble pågrepet, skal politiet ha gått gjennom leiligheten og beslaglagt en rekke ting. Vikernes nevner flere skytevåpen, kniver, buer og spyd, i tillegg til pc, USB-penner og harddisker.

Han skriver at barna ble svært skremte og sjokkerte av pågripelsen. Ifølge Vikernes ble konen hans plassert foran barna, på en stol, med håndjern og blødende nese.

Fryktet bevisforfalskning

Vikernes og konen ble så plasserte i hver sin bil, voktet av et halvt SWAT-team hver.

— Jeg visste de ikke hadde noen grunn til å sikte noen av oss for terrorisme, men hadde mine erfaringer med norsk politi friskt i minnet. Ville fransk politi også forfalske bevis? Ville de også lyve? Ville de også plante bevis? Ville de også holde meg fanget i nesten et år, for så å la meg stå foran en politisk rett og gå gjennom en parodisk rettssak? Jeg visste ikke, så jeg var bekymret, skriver Vikernes.

I kommentarfeltet får Vikernes mye støtte.

— Dette lille terroriststuntet fra fransk politi styrker bare blogpostene og kredibiliteten din. Uansett hva politiet og styresmaktene gjør mot oss, vil vi ha vårt blod og stolthet, skriver en bruker som kaller seg William.