— Dersom jeg hadde falt kunne de skrubbsultne grisene ha spist meg, forteller han.

Giles' bondegård ligger i Binsey i utkanten av Oxford. Han er blant de mange bøndene som er blitt hardt rammet av flomkatastrofen i England.

Natt til søndag begynte vannet å stige voldsomt rundt Giles. 40 av 50 høns druknet i burene sine, mens flere ender også måtte bøte med livet.

Vann over midjen

I tillegg ble området hvor tre oppdrettsgriser av typen Tamworth holder til omgjort til en drukningsfelle omgitt av elektriske gjerder.

— Grisene var veldig redde. Men gjerdet kortsluttet og grisene kom seg over. Deretter løp de opp på en liten høyde hvor de klarte å holde hodet over vannet, sier Giles.

Fredag ettermiddag var fremdeles grisene fanget midt ute i vannet. De første dagene etter flommen vasset bonden selv ut til grisene og matet dem - selv om vannet nådde ham til over midjen.

Da bunnen ble så sleip at Giles fryktet han kunne skli og bli offer for sine egne grisers nød, ble dyrevernorganisasjonen RSPCA tilkalt for å hjelpe til med foringen.

- Flommene blir bare verre

Siden onsdag har dyrevernerne hver dag strevet seg opp den lange veien til Binsey for å sørge for at grisene har både mat og vann.

— De har gjort en fantastisk jobb, skryter Giles.

Denne sommeren er tredje gang på syv år at gården hans flommer over.

— Det blir mer og mer alvorlig for hver gang, sier bonden.

Ifølge Giles har myndighetene sagt at årets flom er ekstraordinær og kun vil inntreffe hvert hundrede år. Det tar Giles med en stor klype salt:

— Jeg tror jeg vil oppleve flommer av denne størrelsen igjen, sier sekstiåringen.

Nina Katinka Fredriksen (SPA)
Nina Katinka Fredriksen (SPA)
Nina Katinka Fredriksen (SPA)