Linn Cecilie Moholt er utdannet sivilingeniør, og har vært ansatt i familiebedriften siden 2001. Hun har tidligere hatt lederposisjoner i Moholt-bedriften.

De ansatte har uttrykt sterkt ønske om at hun konstitueres som daglig leder.

— Vi skal dra lasset sammen for å klare dette. To viktige personer i organisasjonen er borte, men vi har mye kompetanse og erfaring i bedriften og alle står samlet, sa 32-åringen på en pressekonferanse klokken 13.30 i dag.

Moholt fortalte at hun har samme utdannelsen som broren Karsten Aleksander fra NTNU iTrondheim. Hun har sittet i styret i Karsten Moholt AS og tilknyttede selskaper, og er også aksjeeier.

Karsten Moholt er et elektromekanisk verksted som blant annet tilbyr tilstandskontroll og vedlikeholdsoppdrag for oljenæringen, industri og skipsfart

Sorg og sjokk - Det har vært veldig tungt for familien. Vi er i dyp sorg, fortsatte tobarnsmoren, som den siste tiden har vært i mammapermisjon.

— Driften vil fortsette som normalt. Arbeidet er tatt opp igjen som i den normale hverdagen, sier hun.

— Men det vi tenker på er at vi har mistet Karsten og Karsten Aleksander.

Moholt avsluttet pressekonferansen på følgende vis:

— Jeg vil takke for den fantastiske støtten som vi har fått fra folk rundt oss.

Vil ha svar

32-åringen sier familien har et sterkt ønske om å få vite hva som forårsaket den tragiske ulykken.

— Til nå har vi tenkt mest på at Karsten og Karsten Aleksander er savnet. Men det vil bety mye for oss å få vite hva som har skjedd med flyet, sier Linn Cecilie Moholt.

**Les også:

— Fløy med «feil» hastighet**

**Les også:

— Ligner på Lockerbie**

Les også: Skulle vært siste jobbreisen

**Les også:

Marinen leter etter vraket**

— Det kom som et sjokk å få vite om Karsten og Karsten Alexander. Vi er godt tatt vare på og vi står samlet bak Linn sitt kandidatur. Vi skal alle sammen stå på for at dette skal gå bra, sier Bjarne Isdal, representant for de ansatte.

- Det riktige valget

Familievennen og styremedlemmet Erik Oehme var også til stede på pressekonferansen.

— Karsten Moholt var en typisk forretningsmann. Innovativ. Under hans ledelse vokste Moholt AS seg til en bedrift som er verdensledende på sine områder. Han var også meget dyktig til å knytte til seg viktige og gode arbeidstakere, sier Oehme, som også priset 58-åringes gode humør.

— Karsten Aleksander hadde mange av farens gode egenskaper. Også han et typisk forretningsmenneske, slik som Linn Cecilie også er. Hun har evne til å lytte, men også skjære gjennom. Hun er det riktige valget.

Karsten Moholt AS bekreftet tirsdag ettermiddag at 58 år gamle Karsten Moholt var sammen med sønnen Karsten Aleksander (35) på flyet som tok av fra Rio de Janeiro mot Paris søndag kveld lokal tid.

— Bedriften har satt sammen et kriseteam og vil tilby de ansatte nødvendig støtte, skrev advokat Robert Neverdal i en pressemelding på vegne av bedriften tirsdag.

Også den 44 år gamle Askøy-mannen Helge Gustafsson (bildet) er blant de savnede etter flyulykken.

Les også: Ordføreren uttrykker sorg

I SORG: Fra venstre advokat Robert Neverdal, Linn Cecilie Moholt, familievennen Erik Oehme og ansatterepresentant Bjarne Isdal
Vegard Valde