Cynthia Ibanñez gikk tur sammen med to venninner og to hunder oppover mot Fløyen onsdag i forrige uke da uhellet skjedde.

— Jeg gikk på grusveien, mens hunden gikk ved siden av veien på gresset og snuste. Plutselig forsvant hunden, forklarer eieren Cynthia Ibanñez (24).

Det som hadde skjedd var at den ni år gamle blandingshunden hadde ramlet ned i et to meter dypt hull på en skogsvei like ved Skansemyren stasjon. Hunden gikk i bånd, og eieren fikk dratt den opp igjen.

Måtte trekke fortennene

— Han var helt blodig. Simba er jo helt hvit, så det så helt grusomt ut. Jeg tror han var i sjokk, for han var helt stille, og bjeffet ikke da han satt nede i hullet. Da ble jeg livredd, sier Ibanñez.

Hun fikk bestilt en taxi med det samme, som fraktet dem raskt til dyrlegen. Resultatet ble at Simba måtte trekke alle fortennene, fikk smertestillende, og må gå på antibiotika i to uker.

— Jeg endte med en regning på nesten 4000 kroner til sammen for dyrlegen, medisiner og taxi, sier hun.

Vil ha erstatning

Ibanñez vil nå kreve erstatning fra Bergen kommune for utgiftene hun har lagt ut.

— Hvis dette hadde vært inne i en skog måtte jeg selv tatt ansvaret. Men dette var på en tursti som mange går på. Da føler man seg trygg. Det var umulig å se hullet selv om det bare lå én meter fra veien. Det burde ha vært en rist over hullet. Det kan jo være barn som går litt ved siden av veien der og, sier hun.

Det er Bergen Skog- og Treplantningsselskap som har ansvar for veien.

— Det er riktig at vi har ansvar for å sikre hull på den veien uhellet skjedde. Jeg har snakket med damen, og bedt henne om å sende meg informasjon om hva som skjedde, og nøyaktig hvor det er. Det kan hende at vi kan lastes for det. Men jeg har ikke hørt om hullet før, sier skogmester Axel Ingvaldsen.