Både i Pennsylvania, Ohio og Indiana, alle viktige stater ved valget, ble åpningstiden forlenget med opptil halvannen time i flere valgkretser etter at nye, moderne valgmaskiner sviktet eller fordi de var feilprogrammert.

I sju andre stater ble det også meldt om problemer. I Colorado avviste en dommer en oppfordring fra demokratene om å forlenge åpningstiden etter at valgmaskinene sviktet på grunn av et strømbrudd.

Også i Broward fylke i Florida, beryktet for problemene med hullkortstemmesedlene ved valget i 2000, var det igjen problemer. I en av kretsene streiket valgmaskinene i 90 minutter, og flere velgere gikk hjem med uforrettet sak.

De nye maskinene ble kjøpt inn for å erstatte hullkortene som skapte kaos ved opptellingen i Florida under presidentvalget i 2000.

— Vi har fem maskiner, noen av dem må jo bare fungere, sa en frustrert valgmedarbeider i Ohio.

I Marion County i Indiana ble de forhatte hullkort-maskinene satt fram igjen i 175 av 914 valglokaler.

Fusk og skremsler

Både demokrater og republikanere anklager motparten for valgfusk og forsøk på å skremme velgere fra å stemme, under valget i USA tirsdag.

Den republikanske utfordreren Tom Kean i New Jersey anklaget staben til senator Bob Menendez for å ha sabotert inngangen til det republikanske valghovedkvarteret.

Han hevdet også at det er oppdaget at det er blitt forhåndsregistrert demokratiske velgere i noen valgmaskiner.

— Vi har mottatt flere titall klager fra demokratiske områder i staten om forhåndsinnstilte valgmaskiner og maskiner som ikke registrerer stemmer for Kean, sa en talsmann for republikanerne.

Trusler

I Virginia har FBI besluttet å etterforske klager fra demokratene over at noen velgere i demokratiske områder og områder med mange svarte innbyggere har mottatt telefoner fra angivelig offentlige organer som prøver å skremme dem fra å stemme.

Noen sier at de er blitt fortalt at de er registrert i andre stater og at de vil bli arrestert om de møter fram for å stemme i Virginia, mens andre har fått beskjed om at valglokalet er flyttet.

I Florida i 2000 ble det strid blant annet om hvilke stemmer som måtte regnes som blanke, fordi velgerne ikke hadde merket riktig på stemmeseddelen. Det førte til endeløse nyopptellinger og rettstvister som først etter en måned ble avgjort da den republikansk-dominerte høyesteretten stanset opptellingene på et punkt der Bush lå noen hundre stemmer foran demokraten Al Gore.