Soldatene ble drept i et sammenstøt med Taliban-krigere i Gereshk-dalen i provinsen Helmand, opplyser forsvarsledelsen i Danmark.

– Det er med stor sorg at jeg har mottatt meddelelsen om de danske soldatene som er blitt drept i forbindelse med kamphandlinger i Helmand-provinsen i Afghanistan i dag, sa Danmarks statsminister Anders Fogh Rasmussen torsdag.

De danske soldatene i området deltar for øyeblikket i en britiskledet operasjon som har til hensikt å presse Taliban-styrkene nordover i et forsøk på å gjøre sentrale deler av Helmand-provinsen mer sikker, skriver nyhetsbyrået Ritzau.

– De danske soldatene gjør under vanskelige forhold en fremragende innsats for å hjelpe den afghanske befolkningen, fortsatte Fogh Rasmussen og uttrykte medfølelse med de pårørende og soldatenes kamerater i Afghanistan.

Tidligere i uken ble det kjent at det britiske forsvarsdepartementet har innledet gransking av en episode i Helmand-provinsen der to danske soldater ble drept for to måneder siden. Opplysninger fra danske soldater tyder på at var et britisk rakettangrep som kostet de to unge danskene livet 26. september. De britiske styrkene skal ha trodd de var i kamp mot Taliban.