Mannen fra Assens vest på Fyn var det avisen betegner som «spritstiv», etter å ha forfrisket seg grundig kvelden før. Noen bil sto ikke til rådighet, derfor satte han seg bak rattet på hjullasteren, en flere tonn tung doning av typen danskene kaller «gummigeit».

Ved 04-tiden natt til lørdag oppdaget en politipatrulje den ustøtt kjørte hjullasteren, og omtrent samtidig oppdaget 18-åringen politipatruljen. Han forsøkte å stikke av, men det viste seg vanskelig i et kjøretøy med en topphastighet på 30 kilometer i timen.

Politiet ringte foreldrene, som ringte 18-åringen på hans mobiltelefon, og han var så pass edru at han svarte. – Vi fikk vite at hvis vi ikke holdt oss på avstand, ville vi bli overkjørt av gummigeita, fortalte en av politifolkene til Ekstra Bladet.

De valgte klokelig å holde seg på avstand, og det var en smart taktikk, for etter en tid ble 18-åringen trett og kjørte hjemover. Hjem kom han imidlertid ikke, for hjullasteren kjørte seg fast i bløt jord, og dermed endte den fuktige ferden i fyllearresten.