Den franske TV-kanalen France 2 sender torsdag kveld en dokumentar fra Danmark der journalistene blant annet har undersøkt hva danske imamer mener om foreningen Demokratiske Muslimer, skriver Jyllands-Posten.

I programmet kommer imamen Ahmed Akkari med indirekte trusler mot lederen av foreningen, politikeren Naser Khader, dersom han noen gang blir med i en regjering.

– Hvis han blir minister for utlendinger eller integrasjon, burde man ikke da sende to karer for å sprenge ham og hans departement i luften? sier imamen, som er talsmann for en delegasjon som har reist rundt i Midtøsten i forbindelse med striden rundt Muhammed-karikaturene.

– En spøk

Torsdag ettermiddag hevdet imidlertid Akkari at uttalelsen var en spøk.

– Jeg vil gjerne understreke at det på ingen måte var en alvorlig hensikt i min uttalelse, og at Naser Khader naturligvis ikke skal føle seg truet av meg, sa Akkari i en pressemelding.

Han innrømmer at han i ettertid kan se at det kanskje var en «malplassert og litt for grovkornet spøk.»

– I Danmark er det tradisjon for humor, sarkasme, ironi og spøk og jeg har ofte hørt liknende spøkefulle bemerkninger fra mange forskjellige sider. Ikke bare fra muslimer, hevder imamen.

– Jeg beklager dypt at denne uttalelsen er blitt tatt for å være alvorlig ment, sa Akkari. Naser Khader ville ikke kommentere saken før han hadde sett dokumentaren selv.

Bestyrtet

Danmarks statsminister Anders Fogh Rasmussen sier på sin side at han er bestyrtet over uttalelsen.

– Det er ganske rystende at en dansk folkevalgt kan bli utsatt for trusler på den måten. Jeg går ut fra at politiet vil undersøke saken og så må de ta seg av det, sa statsministeren, som understreket at han kun kjente saken gjennom mediene.

– Vi undersøker om det er grunnlag for å etterforske dette som en trusselsak, sier Per Larsen i København-politiet til avisen Berlingske Tidende.