Bilen ble stanset i en rutinekontroll på Åboulevarden søndag kveld. I en bag sammen med sprengstoffet ble det også funnet plagg fra en politiuniform.

Den 27 år føreren av bilen er pågrepet. Han beskrives som en kjenning av politiet, men skal ikke tidligere ha vært innblandet i like alvorlige forhold som de han nå er pågrepet for.

— Han har alle ingredienser som skal til for å lage en bombe. Det er bare å sette dem sammen, sier etterforskningsleder Claus Vinther.

- Neppe terror

På spørsmål om funnet kan knyttes til terrorisme, svarer Vinther at han ikke tror det. Men han legger til at politiet foreløpig ikke vet hva 27-åringen planla eller om han fraktet våpnene og bombematerialene for noen andre.

Mannen er dansk statsborger og av dansk opprinnelse. Til tross for uniformsklærne i bagasjerommet er han slett ikke noen politimann.

— Han har ikke forbindelse til gjenger eller noen form for organisert kriminalitet som vi kjenner til. Vi mistenker at han kan ha oppbevart eller transportert dette for noen andre, sier Vinther.

Luktet hasj

Det var til sammen tre jaktrifler og tre haglgeværer i bilen, i tillegg til plastisk sprengstoff og ammunisjon. Politiet fant også kvikksølvkontakter som kan brukes til å utløse sprengstoffet.

Bilen ble i utgangspunktet stanset fordi den hadde en sprekk i frontruten, ifølge nyhetsbyrået Ritzau. Da politifolkene merket lukt av hasj i kupeen, valgte de å undersøke kjøretøyet grundigere.

27-åringens leilighet i Brøndby skal allerede være ransaket. Mannen har sittet i avhør i natt og vil mandag bli framstilt for varetektsfengsling.

Foreløpig har han ikke ønsket å fortelle hvorfor han kjørte rundt med våpen og sprengstoff i bilen.

Terrortrussel og MC-strid

Terrortrusselen mot Danmark har økt etter at avisa Jyllands-Posten trykket de såkalte Muhammed-karikaturene i 2005.

I fjor opplyste dansk og svensk etterretning at de hadde avslørt en plan om å drepe avisas ansatte. Fire menn sitter nå i varetekt og vil bli stilt for retten, anklaget for å ha planlagt terrorisme.

De siste årene har det også vært en rekke hendelser i Danmark knyttet til konflikter mellom motorsykkelgjengen Hells Angels og rivaliserende innvandrergjenger. Forrige gang noen ble drept som følge av denne striden, var i 2009.