Etter at danske utenriksstasjoner ble satt i brann både i Damaskus og Beirut, er situasjonen svært alvorlig, mener Stig Møller. Også den norske og svenske ambassaden ble ødelagt i brann under demonstrasjonen mot Muhammed-tegningene i Damaskus.

Møller mener at de som har hausset saken opp, nå har et ansvar for å roe situasjonen.

— Vi forsøker på alle måter å forklare at nå er det nok. Nå skal man ikke snakke denne situasjonen opp. Nå skal de som har snakket den opp, snakke den ned, sier Møller i et intervju med den danske Radioavisen.

Han advarte også mot at ytterliggående krefter har en interesse av å skape en konfrontasjon mellom kulturene.

— Det er blitt mer enn tegningsaken. Nå er det krefter som rett og slett ønsker en konfrontasjon mellom våre kulturer, mellom den arabiske verden og den europeiske, kristne verden. Det er det ingen som har interesse i, verken deres regjeringer eller vi, sier den danske utenriksministeren.

Han vet ikke hvordan konflikten kommer til å ende, og mener at arabiske regjeringer ikke har kontroll over kreftene som ønsker å fyre oppunder konflikten.

— Hvis krefter vil ha dette til å spre seg, så er det krefter på gateplan, ekstremister, som regjeringene åpenbart ikke har noen som helst kontroll over. Jeg kan ikke garantere at det ikke sprer seg, men vi gjør alt vi kan, sier Møller som frykter at striden snart vil koste menneskeliv.