København (NTB-Ritzau-AFP): Soldatene var på en rutinemessig patrulje i området Al-Hartha da opprørere gjennomførte et bakholdsangrep mot de danske soldatene, ifølge en talsmann for de danske styrkene. To danske soldater er drept i det samme området siden september.

Innbyggere sier at medlemmer av den sjiamuslimske Mehdi-militsen sto bak angrepet. Lokale folk samlet seg etter hvert rundt det brennende militærkjøretøyet hvor de ropte og danset for å feire hendelsen.

Danmarks forsvarsminister Søren Gade mottok beskjeden mens han deltok på en pressekonferanse i Brussel.

— Det er grusomt. Det er klart at det første man tenker på er de pårørende. Det sitter mange foreldre og kjærester igjen i Danmark og tenker på om det er deres pårørende som er innblandet, sa Gade.

De danske soldatene ble først rammet av en veibombe. Deretter ble de beskutt. Også en lokal tolk ble såret. Det er foreløpig uklart hvilken tilstand de sårede soldatene er i.

Den danske nasjonalforsamlingen skal tirsdag diskutere tilbaketrekkingen av de danske soldatene fra Irak. Ifølge Danmarks statsminister Anders Fogh Rasmussen skal de 430 soldatene være tilbake i Danmark i august.

I alt sju danske soldater er drept i Irak siden den amerikanskledede invasjonen i mars 2003.