PET bekrefter at et mistenkelig funn er gjort i den pågrepnes leilighet.

Politiets etterretningstjeneste (PET) bekrefter overfor Ritzau at det er gjort et mistenkelig funn i leiligheten der en 26 år gammel mann onsdag ble pågrepet, mistenkt for terrorplanlegging.

To oppganger i bygningen ble evakuert like etter klokken 21 onsdag kveld.

— Undersøkelsen av den mistenktes leilighet er innstilt inntil det mistenkelige funnet er undersøkt nærmere, bekrefter PET overfor Ritzau.

Ifølge bt.dk skal sprengstoffeksperter være på vei til stedet.

Politiet opplyser at tekniske etterforskere hele dagen har gjort undersøkelser i leiligheten, som tilhører den mistenktes foreldre.

100 meter vekk

— Vi er bedt om å gå ut. De har sikkert funnet en bombe, sier en av beboerne i Hedelyparken til bt.dk onsdag kveld.

Samtlige beboere i to oppganger fikk beskjed om å gå 100 meter bort fra bygningen, og politiet sperret av området utenfor. Også pressen ble beordret vekk fra stedet, ifølge bt.dk.

Bygningen er en del av boligkomplekset Hedelyparken, som ligger i Greve omkring 20 kilometer fra København.

Terrorplanlegging

Den 26 år gamle irakeren som onsdag morgen ble pågrepet i boligkomplekset, mistenkes sammen med fire andre som ble pågrepet samtidig i Danmark og Sverige, for å ha planlagt et terrorangrep. Målet skal ha vært redaksjonslokalene til avisene Jyllands-Posten og Politiken på Rådhusplassen i København.

Angrepet som ifølge den danske etterretningstjenesten PET skal ha vært planlagt i lang tid, skulle angivelig bli utført innen 1. januar.

- Skremmende

— Det er meget skremmende at det kommer så tett på. Det hadde jeg ikke regnet med, sa en av naboene i boligkomplekset, Jannik Christensen, etter at pågripelsen av 26 åringen skjedde onsdag morgen.

Til avisen Politiken sier andre naboer at det er uhyggelig at en mulig terrorcelle har holdt hus i boligfeltet.

Ifølge beskrivelser fra naboer av 26-åringen, ble leiligheten han bodde i ofte benyttet av «sterkt religiøse personer». Det skal ofte ha blitt holdt bønnemøter tidlig på morgenen, og senest kvelden før pågripelsen var flere menn samlet i leiligheten, der fem personer er registrert som beboere.