Det opplyser visekriminalinspektør Magnus Andersen til Ritzau.

Talleruphuus ble tirsdag avhørt i forbindelse en rekke grove uttalelser om muslimer som han har innrømmet å ha lagt ut på Louise Freverts hjemmeside. Frevert er Dansk Folkepartis (DF) utdanningspolitiske talskvinne og medlem av Folketinget.

Permisjon

Tirsdag ble det klart at hun har søkt om permisjon fra Folketinget inntil etter kommunevalget 15.november. Hun oppgir helt andre grunner enn det rasistiske innholdet på sine internettsider for permisjonen, og sier hun har det altfor travelt med andre politiske verv ved siden av Folketinget.

– Man er enkelt og greit nødt til å si: Så setter jeg en strek her og konsentrerer meg om kommunevalget, sa Frevert.

Frevert ville ikke kommentere hva hun gjør dersom Københavns politi også sikter henne etter rasismeparagrafen.

Politiet mener nemlig blant annet at det er straffbart å skrive at «villedede unge muslimske menn mener at det er deres rett å voldta danske kvinner og slå danske borgere ned for fote», som det står i en artikkel som Talleruphuus innrømmer å ha lagt ut på Freverts hjemmeside.

«Kreftceller»

Også formuleringen «våre lover forbyr å drepe våre motstandere offisielt, så vi har kun muligheten å fylle fengslene våre med disse kriminelle» vurderer politiet som straffbar. Det sto også å lese på DF-politikerens hjemmeside at «muslimer er som kreftceller og kan bare behandles med strålebehandling eller opereres bort», ifølge nyhetsbyrået Ritzau.

– Jeg kan på det nåværende tidspunkt ikke si noe om hvordan Talleruphuus stiller seg til siktelsen, sier Andresen til Ritzau.