Happy slapping kalles fenomenet blant de unge, når umotivert vold tas opp på mobiltelefonenes videokameraer. Fenomenet er nytt i Danmark, men er velkjent i USA og England.

— Vi var ikke klar over at det rett og slett var en ny trend blant noen unge. Det er første gang vi hører om det her på Frederiksberg, sier kriminalinspektør Bent Isager-Nielsen i København-politiet.

Den 16 år gamle jenta er siktet for medvirkning til vold da hun 20. februar kom gående ved Frederiksberg Centeret sammen med en ennå ukjent mannlig venn, som skal være mellom 15 og 18 år.

— Det var en meget grov sak, der en 16 år gammel gutt fullstendig umotivert ble overfalt med knyttneveslag i hodet. Den 16 år gamle jenta sto ved siden av og filmet med mobilen. Vitner sa det så ut til at de hadde planlagt det sammen, sier kriminalinspektøren, som nå selv har kunnet se overfallet på jentas mobiltelefon.

En annen voldsepisode på hennes mobil skal etterforskes nærmere før det eventuelt blir tatt ut tiltale. Jenta er også siktet for en tredje sak som ikke har noe med mobiltelefoner å gjøre.