Er man hunden til en av byens store shippingkonger, kan det hende man føler at andre får litt vel mye oppmerksomhet.

Kanskje var det derfor golden retrieveren til Per Grieg jr. tok seg en tur på egen hånd i går. Men at lufteturen skulle bli luftig, hadde nok ikke Panto regnet med.

Den endte nemlig med redningsaksjon og tur i Luftambulansen ned fra Rundemanen. Helt vellykket, heldigvis.

Ny opplevelse

— Vi er veldig glade for at hunden er kommet til rette, men har litt dårlig samvittighet for at den stikker av, sier hundens eier, Per Grieg jr.

Da familien oppdaget at Panto hadde forsvunnet fra hagen på Årstad, ga de beskjed til politiet. Og da politiet senere på dagen fikk melding om at en golden retriever var observert værfast i snøen mellom Rundemanen og Brushytten, skjønte de at det kunne være den. Hunden ble hentet med Luftambulansen, og alt endte godt.

— Det var helt herlig å få tak i den, forteller Luftambulansens lege Leonie Schwartz som berget Panto sammen med Mimi Lunde og pilot Jan Ove Velure.

Helikopteret landet på skiveien, og redningsmannskapet klarte å få hunden løs fra skåren.

Forholdt seg rolig

Formålet med Pantos tur var nok helt annet enn en helikopteropplevelse.

— Han har vært borte 100 ganger, mener Griegs yngste sønn Joachim. Seksåringen var lykkelig over å få sin firbeinte venn hjem igjen.

— Han pleier å løpe etter damer, forteller Per Grieg jr. Minst en tur i året. Men så lang som til Byfjellene har ikke Panto vært før, så vidt eierne vet.

— Han har vel kanskje ikke blitt hentet av Luftambulansen før, heller?

— He, he, nei det er første og siste gang, lover Grieg.

Forholdene tatt i betraktning, tok åtte år gamle Panto det hele med stor ro.

— Det var slett ikke noe problem å få hunden med inn i helikopteret. Den slikket litt på instrumentene og fant seg raskt til rette, forteller Schwartz.

Da Panto ble brakt til familien Griegs hjem i politibil, var han ikke synlig flau. Han bare viftet litt med halen.

Og om det ble noen dame på den spreke hunden, vites ikke.

<b>UVANLIG REDNINGSDÅD: </b>Overkonstabel Linda Ervik og konstabel Stian Hopland tok seg av den åtte år gamle golden retriveren etter at den var blitt hentet med helikopter på Rundemanen.
ØRJAN DEISZ