– Jeg ser absolutt ikke noe galt i at presidenten ga tillatelse til dette, sa Powell i et intervju med TV-kanalen ABC.

President Bush ga grønt lys til at amerikansk etterretning spionerte på amerikanske borgeres bruk av telefon og e-post uten rettslig godkjenning.

Avsløringen av spionasjen har ført til sterke reaksjoner i USA.

Bush forsvarer seg med at han har lov til å beordre slik spionasje for å beskytte amerikanske liv, men demokratene og mange juridiske eksperter mener overvåkingen er klart ulovlig.

– Presidenten var fast bestemt på at han hadde tilstrekkelig støtte fra Kongressen til å gjøre dette på den måten han gjorde, uten å få rettslig godkjenning eller rapportere til domstoler i etterkant, sa Powell, som sier han ikke ble informert om spionasjen.

– Kongressen får nå avgjøre om de mener presidenten tolket loven på en riktig måte, sa Powell ti ABC.

Amerikanske myndigheter innrømmet også før helga at de i flere år har overvåket moskeer i en rekke byer for å se etter tegn på radioaktivitet.

Så mange som 120 muslimske steder i Washington, og mange flere i New York, Chicago, Seattle, Detroit og Las Vegas, er regelmessig blitt sjekket for radioaktivitet i mer enn tre år på grunn av frykt for kjernefysiske terrorangrep.

Amerikanske muslimer reagerer med avsky på overvåkingen, som de sier bidrar til å henge ut muslimer og innebærer å regjere ved frykt.