Det var ikke hva de to sa i intervjuet i programmet 60 Minutes, som vil bli husket, skriver Aftenposten. Heller det faktum at de opptrådte sammen i et intervju for første gang som president og avtroppende utenriksminister.

Intervjueren Steve Kroft avslørte at Det hvite hus sto bak idéen om intervjuet. Og president Barack Obama forsvarte seg med at han ville takke Hillary Clinton (65) for hennes ekstraordinære innsats.

Se TV-intervjuet her

Valget i 2016

Kroft forsøkte å få presidenten til å si noe om hvorvidt dette var en støtteerklæring som ville vare helt til valget i 2016.

— Dere i mediene er uforbederlige, sa Obama med en liten latter. Han viste til at man allerede snakker om neste valg selv om det bare er dager siden han startet sin andre presidentperiode.

Hillary Clinton understreket at hun som utenriksminister står over politikken og ville ikke si noe om neste valg.

Mer alvorlig minnet hun om at ingen kan si hva som vil skje om fire år. Hun vil i 2016 fylle 69 år.

Hillary vil med det første overlate utenriksministerposten til senator John Kerry. Det er ikke kjent hva hun så vil fylle tiden med, men for en tidligere amerikansk utenriksminister står tilbudene i kø.

Mange demokrater har uttrykt støtte til henne om hun vil velge å stille opp for demokratene i 2016 - noe som ikke er helt uproblematisk for Obama.

Skjer dét, kan han i 2016 oppleve at hans visepresident Joe Biden havner i en tøff nominasjonskamp med Hillary Clinton.

Verst for ektefellene

Intervjuet dreide seg mye om forholdet mellom de to i den halvtimen intervjueren hadde fått.

De to har gått fra rivaler i en langvarig og tøff nominasjonsstrid i 2008, til at hun ble medlem av hans regjering i 2009.

Clinton forlater posten som en av de mest populære utenriksministerne i USAs historie.

De påsto begge at ut av samarbeidet hadde det grodd et nært vennskap. Men det er en kjent sak at nominasjonskampen etterlot seg en del arr.

Cool Bill tok på vei

Ikke minst var Bill Clinton mer langsint enn Hillary.

Og den tidligere førstedamen forklarte dette med at ektefeller gjerne har vanskeligere for å tilgi politiske angrep enn dem som står midt oppe i det.

Hun viste til at hun også hadde hatt det slik da hun var førstedame og angrepene haglet mot ektefellen.

Under nominasjonsstriden så hun en vanligvis "cool" Bill Clinton som tok på vei på vegne av kona når angrepene satte inn.